• 1
  • Standaard
  • Titel
  • Datum
  • Willekeurig
load more hold SHIFT key to load all load all

Het DLM forum is in 1996 in het leven geroepen door de Europese Commissie. Het hoofddoel is het bevorderen van de samenwerking op het gebied van digitaal archiveren tussen lidstaten onderling en op het niveau van de EU zelf. Eén van de belangrijkste resultaten van het Forum is het vaststellen van MoReq2010 (Modular Requirements for records management systems), een specificatie van de essentiële elementen die een records management systeem moet bevatten.

Vandaag de dag is het DLM forum een levendige community waar archiefinstellingen, universiteiten, commerciële partijen en overheidsinstellingen uit de hele EU aan deelnemen. Het DLM forum is samen met de EU een van de sponsoren van het Europese E-Ark project, waar het Nationaal Archief ook aan deelneemt als lid van de archival advisory board .

Twee maal per jaar organiseert het forum een bijeenkomst voor de leden, traditioneel in het land dat op dat moment de rol van EU-voorzitter vervult. De eerste helft van dit jaar bekleedt Nederland het EU voorzitterschap en vindt de voorjaarsbijeenkomst van het DLM forum in Den Haag plaats.    

Download hier: Call for papers (PDF)

Aanmelden voor de KVAN-BRAIN nieuwsbrief

* verplicht