Nieuws

Nationale samenwerking voor digitale duurzaamheid gebundeld

Digitale technologie biedt de kans om de maatschappelijke waarde van cultureel erfgoed te vergroten. Om dat te realiseren zijn nieuwe samenwerkingsvormen binnen de erfgoedsector noodzakelijk. Vanuit dit perspectief hebben de Nationale Coalitie Digitale Duurzaamheid en het Netwerk Digitaal Erfgoed besloten om de krachten voortaan te bundelen.

Lees meer: Nationale samenwerking voor digitale duurzaamheid gebundeld

Advies: beperk openbaarheid gezinskaarten

In aanvulling op het advies over de gezinskaarten dat de VNG eerder deze week verstuurde, raadt KVAN/BRAIN archiefinstellingen die een gemeentelijke archiefbewaarplaats beheren aan om de openbaarheid van de gezinskaarten formeel te beperken gedurende een termijn van 110 jaar (ingaande 1940).

Lees meer: Advies: beperk openbaarheid gezinskaarten

Nieuwsbrief KVAN BRAIN januari 2018

In de nieuwsbrief van KVAN BRAIN van januari o.a. nieuws over de Archiefdagen 2018, de VNG Adviescommissie Archieven, Call for Papers ICA Annual Conference 2018 en het Pronkstuk van Nederland.

 

 

 

Nieuwsbrief KVAN BRAIN december 2017

In de nieuwsbrief KVAN BRAIN van december o.a. nieuws over:

  • Algemene Verordening Gegevensbescherming
  • Auteursrechten
  • Call for Papers Archiefdagen
  • Nieuws uit de VNG Adviescommissie Archieven
  • 2018 Europees Erfgoedjaar
  • Poolse archiefwetenschapper op onderzoek in Nederland
  • Laatste oproep vooraanmelding leergang Privacy

Call for papers ICA Annual Conference is out!

The International Council on Archives will hold its 5th Annual Conference in Yaoundé, Cameroon, from 26 to 30 November 2018. The call for proposals is now announced. Submission date is March 31.

Lees meer: Call for papers ICA Annual Conference is out!

Archives in Liquid Times. Mini-symposium met S@P-jaarboek

Onder de titel Archives in Liquid Times vindt dinsdagmiddag 12 december een mini-symposium plaats, met aan het einde de presentatie van het nieuwste digitale Jaarboek van de Stichting Archiefpublicaties. Martijn van Otterlo, Geert-Jan van Bussel en studenten archiefwetenschap aan de Universiteit van Amsterdam gaan in op de betekenis van archieven in de digitale wereld van vandaag, en de betekenis van de digitale ontwikkelingen op archiveringsfuncties. Lees meer op de pagina van S@P

Aanmelden voor de KVAN-BRAIN nieuwsbrief

* verplicht