Publicaties

Publicaties

De KVAN is betrokken bij uiteenlopende publicaties, zowel op papier als via internet. Uitgangspunt is naast het uitgeven van eigen publicaties samen te werken met derden om versnippering van energie binnen het relatief kleine beroepsveld van archivarissen en recordsmanagers te voorkomen.
 
In de eerste plaats geeft de KVAN sinds 1892 het onmisbare Archievenblad uit (dat in de loop der jaren onder verschillende titels verscheen). 
 
Daarnaast publiceert de KVAN jaarlijks de even onmisbare Almanak van het Nederlands Archiefwezen. De KVAN overweegt hiervan ook een digitale uitgave aan te bieden.
 
De KVAN is mede initiatiefnemer van de Stichting Archiefpublicaties S@P (waarin ook een bestuurslid van de KVAN en de hoofdredacteur van het Archievenblad in het bestuur zitten) die diepgravende artikelen voor beroepsbeoefenaren uitgeeft.
 
KVAN onderhoudt Archief 2.0 en zal regelmatig gebruik maken van dit kanaal om met leden te communiceren en leden op te roepen onderling te discussi�ren over zaken die in het beroepsveld spelen.
 
KVAN ondersteunt de ArchiefWiki, de dynamische opvolger van de Archiefterminologie voor Nederland en Vlaanderen die tevens een aan Google Maps gekoppelde adressenlijst van archiefinstellingen bevat, de Archiefkaart.

 

 

Publicaties

 • Publicaties

  Publicaties De KVAN is betrokken bij uiteenlopende publicaties, zowel op papier als via internet. Uitgangspunt is naast het uitgeven van

  Lees meer
 • Archievenblad

  Het Archievenblad is het vakblad voor beroepsbeoefenaren in het archiefwezen. De artikelen informeren archivarissen, informatiemedewerkers, DIV'ers, educatieve medewerkers bij archiefdiensten,

  Lees meer
 • Contactgegevens Archievenblad

  ReactiesWilt u reageren op de inhoud van het blad of heeft u suggesties voor een artikel, neem dan contact op

  Lees meer
 • Lopende jaargang

  Inhoudsopgave Archievenblad jaargang 122 (2018): Inhoudsopgave 2018-5 Inhoudsopgave 2018-4 Inhoudsopgave 2018-3 Inhoudsopgave 2018-2 Inhoudsopgave 2018-1 Inhoudsopgave Archievenblad jaargang 121 (2017):

  Lees meer
 • Informatie voor auteurs en redactiestatuut

  Informatie voor auteurs Klik hier voor de leidraad voor auteurs Klik hier voor de leidraad voor het schrijven van recensies

  Lees meer
 • 1
 • 2

Aanmelden voor de KVAN-BRAIN nieuwsbrief

* verplicht