SNAAI

Sectie Nieuwe en Aankomend Archivarissen en Informatiespecialisten

De SNAAI richt zich op studenten van archivistische opleidingen, recent afgestudeerden en nieuwe vakgenoten zónder specifieke beroepsopleiding. De SNAAI richt zich daarbij zowel op het vlak van het openbaar en particulier archiefwezen als de documentaire informatievoorziening.
 
Door middel van het lidmaatschap van de SNAAI kunnen de leden in contact komen met elkaar, ervaringen opdoen en ideeën uitwisselen. Het is altijd prettig om beroepsgenoten te zien en te spreken die op andere plaatsen binnen het archief- of documentair informatiewezen werkzaam zijn en ook andere functies kunnen hebben. Zo'n netwerk binnen de archiefwereld kan je nog van pas komen!
 
Naast het leggen van contacten wordt ook gewerkt aan verdere vorming van de leden. Tijdens een studiedag of excursie staat het opdoen van kennis centraal. Actuele thema's kunnen worden belicht door sprekers of bijzondere archiefinstellingen kunnen worden bezocht. Via de SNAAI kom je op plaatsen waar je anders niet komt!
 
De SNAAI kan haar leden van belangrijke informatie voorzien en signalen vanuit hen doorgeven aan beroepsvereniging en opleidingen.
 
De SNAAI licht studenten of potentiële studenten voor over de opleidingen en het beroep van archivaris of informatiespecialist. Omgekeerd kunnen de opleidingen worden geadviseerd vanuit de leden. De voorzitter maakt deel uit van het bestuur van de KVAN.
 
Je kunt de SNAAI bereiken op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Aanmelden voor de KVAN-BRAIN nieuwsbrief

* verplicht