Mentorprogramma

Eén van de doelstellingen van KVAN is ‘het bevorderen van collegiale uitwisseling en het ondersteunen van collega’s’. Al enkele jaren worden vragen gesteld welke rol SNAAI hierin kan spelen. SNAAI is van mening mensen met elkaar te kunnen verbinden die verschillende specialisaties hebben binnen het werkveld. Het vakgebied is constant in ontwikkeling en ook doorgewinterde vakgenoten kunnen in sommige opzichten als beginners gelden.

Om deze kennisdeling en professionele ontwikkeling van de collega’s binnen het vakgebied te bevorderen, start SNAAI in 2015 met het Mentorprogramma. SNAAI zal professionals die kennis willen opdoen middels het mentorprogramma verbinden met mentoren die kennis willen delen.

Het idee is dat SNAAI een mentee met een gerichte leer- en/ of kennisvraag koppelt aan een mentor met gedegen kennis van dat onderwerp. Er mag geen directe werkrelatie zijn tussen de mentor en mentee. De mentee mag geen werkzaamheden uitvoeren voor de mentor en is ook geen protegé. Als de mentor en mentee besluiten samen het programma te doorlopen, spreken ze af wat de verwachtingen, doelstellingen en omvang van het traject zijn. Een leertraject zou de duur van ongeveer een jaar kunnen hebben. Het programma is gebaseerd op vrijwillige samenwerking. SNAAI beheert de aanmeldingen, koppelt mentee’s aan mentoren en bemiddelt bij problemen. Aan het begin van 2015 organiseert SNAAI een bijeenkomst die de proefperiode van het programma inluidt.

Voor het traject dat start in 2015 is SNAAI op zoek naar:
- Archivarissen en informatieprofessionals die kennis willen delen met vakgenoten en hiervan ook willen leren. De mentor hoeft geen lid te zijn van de KVAN.
- Archivarissen en informatieprofessionals die kennis willen opdoen van vakgenoten en zichzelf professioneel willen ontwikkelen. De mentee dient lid te zijn van de KVAN.

Ben je leergierig en wil je graag meer weten over bijvoorbeeld het verbaalstelsel, de conservering van audiovisueel materiaal, de NEN ISO 23081 of de werking van een DMS ? Of ben je iemand die juist graag zijn specifieke kennis wil delen en minimaal 5 jaar werkervaring heeft in het vakgebied?, meld je aan via het onderstaande adres.

Meld je aan voor het programma via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Vermeld hierbij:

  • naam;
  • contactgegevens;
  • of je mentor of mentee wil worden;
  • (indien van toepassing)je functie;
  • je interessegebied, specialiteiten of specifieke kennisvraag.

Aanmelden voor de KVAN-BRAIN nieuwsbrief

* verplicht